Amaç 1. Eczacılık lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim niteliğini geliştirmek | H1. Eğitim-öğretim müfredatlarının, güncel bilimsel gelişmelere bağlı olarak eczacıların yer alabileceği tüm iş alanları ile yenilikçi bir yaklaşımı kapsayacak şekilde paydaşlarla birlikte güncellenmesi
H2. Eczacılık mesleğinin farklı alanlarında başarılı kişilerin bilgi ve deneyimlerinin fakültemiz öğrencilerine aktarılmasının sağlanması ve öğrencilerimize kariyer planlama konusunda destek sağlanması H3. Eczacılık eğitimi ile halk sağlığını önemseyen, etik prensiplere sahip mesleki alanda yetkin mezunlar yetişmesinin sağlanması H4. Öğrencilerimizin yurtiçi ve yurtdışı farklı programlara katılımlarının teşvik edilmesi H5. Alanında doktoralı öğretim üyesi, lisansüstü programlarının sayısı ve öğrenci kapasitesinin artırılması H6. Tamamlanan lisansüstü tez sayısının artırılması H7. Öğrenci-öğretim elemanı ortak çalışmaların artırılması |
Amaç 2. Bilimsel araştırma sayısını ve niteliğini arttırmak | H1. Araştırma kapasitesini geliştirmek ve bilimsel verimliliği artırmak.
H2. Öğretim elemanlarının disiplinlerarası çalışma sayısının artırılması H3. Fakülte alt yapı olanaklarının geliştirilmesi H4. Fakülteyle ilgili sektörler arasında işbirliğinin artırılması |
Amaç 3. Toplumsal hizmet faaliyetlerinde bulunmak ve sosyal sorumluluk projelerini geliştirmek | H1. Eczacılık mesleğinin sağlık alanındaki uygulamalarındaki öneminin farkındalığını sağlayacak faaliyetlerin geliştirilmesi.
H2. Eczacılık mesleğinin güncel ilgi alanları ile ilgili toplumsal katkı sağlayacak projeler geliştirilmesi H3. İç ve Dış paydaşlarla toplumsal hizmet projeleri gerçekleştirilmesi |
Amaç 4. Uluslararası tanınırlığı ve iş birliğini artırıcı faaliyetler gerçekleştirmek | H1. Uluslararası iş birliğine dayalı araştırma ve eğitim projelerinin geliştirilmesini sağlamak
H2. Fakültemiz ile işbirliği içerisinde olan uluslararası nitelikte öğretim elemanı sayısı artırmak H3. Öğretim üyeleri ve öğrencilerimizin yurtdışı katılımlı proje ortaklıkları oluşturulmalarına teşvik edilmesi |
Amaç 5. Kurumsallaşmayı sağlayarak şeffaf ve sürdürülebilir bir kurum kültürü oluşturmak | H1. Çalışanların memnuniyetinin artırılması ve personelin niteliklerinin iyileştirilmesi (akademik ve idari personel)
H2. Öğrencilerin memnuniyetinin artırılması H3.Kurumsal karar alma süreçlerinde paydaş katılımlarının artırılması H4.Ulusal ve uluslararası Fakülte tanınırlığını geliştirmek amacıyla çalışma sayısının artırılması |