Amaç ve Hedefler

Amaç 1. Eczacılık lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim niteliğini geliştirmek H1. Eğitim-öğretim müfredatlarının, güncel bilimsel gelişmelere bağlı olarak eczacıların yer alabileceği tüm iş alanları ile yenilikçi bir yaklaşımı kapsayacak şekilde paydaşlarla birlikte güncellenmesi

H2. Eczacılık mesleğinin farklı alanlarında başarılı kişilerin bilgi ve deneyimlerinin fakültemiz öğrencilerine aktarılmasının sağlanması ve öğrencilerimize kariyer planlama konusunda destek sağlanması

H3. Eczacılık eğitimi ile halk sağlığını önemseyen, etik prensiplere sahip mesleki alanda yetkin mezunlar yetişmesinin sağlanması

H4. Öğrencilerimizin yurtiçi ve yurtdışı farklı programlara katılımlarının teşvik edilmesi

H5. Alanında doktoralı öğretim üyesi, lisansüstü programlarının sayısı ve öğrenci kapasitesinin artırılması

H6. Tamamlanan lisansüstü tez sayısının artırılması

H7. Öğrenci-öğretim elemanı ortak çalışmaların artırılması

Amaç 2. Bilimsel araştırma sayısını ve niteliğini arttırmak H1. Araştırma kapasitesini geliştirmek ve bilimsel verimliliği artırmak.

H2. Öğretim elemanlarının disiplinlerarası çalışma sayısının artırılması

H3. Fakülte alt yapı olanaklarının geliştirilmesi

H4. Fakülteyle ilgili sektörler arasında işbirliğinin artırılması

Amaç 3. Toplumsal hizmet faaliyetlerinde bulunmak ve sosyal sorumluluk projelerini geliştirmek H1. Eczacılık mesleğinin sağlık alanındaki uygulamalarındaki öneminin farkındalığını sağlayacak faaliyetlerin geliştirilmesi.

H2. Eczacılık mesleğinin güncel ilgi alanları ile ilgili toplumsal katkı sağlayacak projeler geliştirilmesi

H3. İç ve Dış paydaşlarla toplumsal hizmet projeleri gerçekleştirilmesi

Amaç 4. Uluslararası tanınırlığı ve iş birliğini artırıcı faaliyetler gerçekleştirmek H1. Uluslararası iş birliğine dayalı araştırma ve eğitim projelerinin geliştirilmesini sağlamak

H2. Fakültemiz ile işbirliği içerisinde olan uluslararası nitelikte öğretim elemanı sayısı artırmak

H3. Öğretim üyeleri ve öğrencilerimizin yurtdışı katılımlı proje ortaklıkları oluşturulmalarına teşvik edilmesi

Amaç 5. Kurumsallaşmayı sağlayarak şeffaf ve sürdürülebilir bir kurum kültürü oluşturmak H1. Çalışanların memnuniyetinin artırılması ve personelin niteliklerinin iyileştirilmesi (akademik ve idari personel)

H2. Öğrencilerin memnuniyetinin artırılması

H3.Kurumsal karar alma süreçlerinde paydaş katılımlarının artırılması

H4.Ulusal ve uluslararası Fakülte tanınırlığını geliştirmek amacıyla çalışma sayısının artırılması