1. Eczacılık mesleğinin tarihi gelişimi ve meslek etiğini benimseyerek mesleki gelişim ve yaşam boyu öğrenme ilkelerini, iletişim ve sosyal becerileri mesleğini gerçekleştirdiği mevcut yasalar ve mevzuat doğrultusunda, etik kurallar çerçevesinde mesleğin uygulama alanlarında kullanabilme,
2. Eczacılık meslek bilgilerini, farklı disiplinlerden (temel bilimler ve temel tıp bilimleri) gelen bilgilerle bütünleştirerek geliştirebilen ve toplumun sağlık düzeyinin ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi için ilgili sağlık otoriteleri, meslek örgütleri, ilaç endüstrisi ve diğer paydaşlar ile birlikte çalışırak hasta, sağlık personeli ve topluma aktarabilme,
3. Doğal ve kimyasal ilaç moleküllerinin tasarımı, keşfi, elde edilmesi ve geliştirilmesindeki temel ilkeler ve üretim teknolojileri, kimyasal yapıları, sentezleri, etki mekanizmaları, yapı-etki ilişkileri, kullanılışları, yan etki ve toksisiteleri ile metabolizmaları konularında bilgi ve uygulama becerisine sahip olma,
4. Temel ve moleküler teknikler de dahil olmak üzere ileri analiz yöntemleri ile validasyonu konusunda kuramsal bilgi ve uygulama becerisini kullanarak tıbbi ve bitkisel ürün ile biyolojik materyallerde nitel-nicel analizlerle sonuçları değerlendirebilme,
5. Doğal kaynaklı ve sentetik etkin maddeler ve tedavide kullanılan ilaçların, yeni tedavi yöntemlerinde kullanılan ürünlerin, kozmetik-kozmesötik formülasyonların üretimleri, stabiliteleri, kalite güvencesi, ruhsatlandırılma ve patent çalışmaları ile diğer yasal düzenlemeler ve dağıtımları hakkında kuramsal bilgi ve uygulama becerisine sahip olma,
6. Tedavi süreci, ürün veya tıbbi cihazların özellikleri, kullanım alanları, üretimleri, kalite güvencesi, mevzuat ve yasal düzenlemeleri anlama, yorumlama ve konu hakkında sorunlara güncel çözümler üretebilme,
7. İlaçların biyofarmasötik ve farmakokinetik özellikleri, farmakodinamik ve toksikolojik etkilerini dikkate alarak, ilaç etkileşmeleri ve geçimsizlikleri, istenmeyen ilaç reaksiyonlarının izlenmesi ve önlenmesi ile riskli gruplarda ilaç kullanımı konularında bilgi sahibi olma,
8. Klinik eczacılık, farmakoterapi ve fitoterapinin esaslarını öğrenerek, akılcı ilaç kullanımı çerçevesinde hasta-odaklı ve bireyselleştirilmiş farmasötik bakım hizmetlerini, eczacılık hizmetlerinin sunulduğu alanlarda diğer sağlık personeli ile birlikte sağlama,
9. Güncel ve kanıta dayalı veri ve bilgi kaynaklarını kullanarak hasta ve yakınlarına, meslektaşlarına, diğer sağlık personeline, kurumlardaki ilgili birim-komitelere ve topluma eczacılık alanında eğitim, bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti sunarak, klinik ve girişimsel olmayan araştırmalarda liderlik, karar verebilme ve tedavi sürecinde mali kaynakların etkin olarak kullanılmasında görev ve sorumluluk alma,
10. Farmakope gibi eczacılık alanı ile ilgili bilimsel kaynakları, yasal düzenlemeleri ve bilgi teknolojilerini kullanarak güncel bilgiye ulaşabilen, teorik ve/veya pratik araştırma yaparak bulgularını rapor halinde ulusal ve/veya uluslararası toplantılarda sunabilme ve/veya yayınlayabilme,
11. Eczacılık uygulama alanlarındaki gelişmeleri ulusal ve uluslararası düzeyde izleyebilmek için disiplin içi ve disiplinler arası çalışmalarda yer alarak liderlik yapabilmelidir.